Daging masak singgang
Bahan-bahan
Daging (1/2 kilo)
Bawang merah
Bawang putih (4ulas)
halia (1/2 inci)
Cili kering (2 keping)
Asam keping (1pcs)
Air
Garam
Cara - cara
Daging dipotong dibersihkan dan kemudian masukkan ke dalam periuk dan masukkan air.
Daging dipotong dibersihkan dan kemudian masukkan ke dalam periuk dan masukkan air.
Tutup dan Rebus sehingga daging empuk.
Hiris bawang merah, bawang putih dan halia. Kemudian masukkan ke dalam periuk.
Potong cili kering dan masukkan bersama asam keping dan tambah garam untuk perasa.
Pastikan daging empuk dan lepas 10 minit boleh tutup api.
Hiris bawang merah, bawang putih dan halia. Kemudian masukkan ke dalam periuk.
Potong cili kering dan masukkan bersama asam keping dan tambah garam untuk perasa.
Pastikan daging empuk dan lepas 10 minit boleh tutup api.
0 comments:
Post a Comment